Als zorgverlener volgen wij de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus uiteraard op de voet. De gezondheid en het welzijn van onze patiënten en medewerkers en hun families vinden wij erg belangrijk en graag willen wij het risico op de verspreiding van de ziekte zoveel mogelijk beperken.

Bescherm jezelf en anderen tegen het coronavirus

De belangrijkste maatregelen die iedereen kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn:

  • Was je handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, niet in de handen
  • Raak je neus, mond en ogen niet aan met vieze handen

Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik wegTijdens behandeltrajecten wordt in onze praktijk gebruik gemaakt van diverse trainingsapparatuur. Deze apparatuur wordt altijd zorgvuldig schoongemaakt door onze collega’s en hierbij wordt ook de medewerking van onze cliënten gevraagd. In deze situatie is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan het schoonmaken van de trainingsapparaten en deze goed te reinigen na elk gebruik.

In onze praktijk gelden de gebruikelijke hygiëneregels, maar we vragen nu extra aandacht voor het volgende:

  • Neem een schone handdoek mee
  • Reinig de door jou gebruikte trainingsapparatuur
  • Schud geen handen met elkaar
  • Blijf thuis als je ziek bent

Heb je griepverschijnselen en ben je de afgelopen 14 dagen in een gebied geweest waar het coronavirus heerst of heb je contact gehad met iemand die besmet is of uit een risicogebied komt, kom dan niet naar onze praktijk en meld je dan zo spoedig mogelijk telefonisch af. Voel je je ziek? Neem dan ook telefonisch contact op met onze praktijk. Wij behandelen in onze praktijk diverse kwetsbare doelgroepen die we willen beschermen.

Handen schudden

Onze medewerkers zullen je mogelijk niet de hand schudden. Lichamelijk onderzoek en behandeling zal wel uitgevoerd worden. Omdat handen de grootste besmettingsbron zijn, proberen we op deze manier het risico te verlagen.

Wij hopen op je begrip hiervoor. Als er iets aan de situatie verandert, zullen we een update geven op onze website.