Wat houdt Parkinson Boxing in?

De ziekte vertragen met Parkinson BoXing

Parkinson BoXing is niet te vergelijken met ‘gewoon’ boksen. Het is een non-contact sport; de deelnemers stoten niet op het lichaam, alleen op de bokszak en op pads. Denk vooral niet dat het er agressief aan toe gaat, integendeel. Iedereen, in elke fase van Parkinson, kan meedoen en zijn situatie verbeteren. Tijdens een training word er niet alleen gebokst maar komen er ook onderdelen als stretching, balans, coördinatie, conditie en kracht aan bod. Zo word het hele lichaam getraind.

Use it or lose it!

De ziekte van Parkinson zorgt ervoor dat de meest eenvoudige dingen moeilijker worden. Daarom is het van belang om zowel fysiek als mentaal actief te blijven. Tijdens de lessen blijven we herhaaldelijk oefenen om symptomen zo veel mogelijk onder controle te houden.

De ziekte van Parkinson maakt dat twee dingen tegelijk doen moeilijk is. Daarom vinden wij het uitvoeren van ‘dubbel taken’ erg belangrijk tijdens onze trainingen. Dit komt altijd aan bod.

De training zorgt ervoor dat je jezelf sterker voelt, meer energie krijgt en sneller herstelt.
In de bokszaal ben je even geen patiënt.

Parkinson BoXing verbeterd je kwaliteit van leven. Je bouwt weer kracht, flexibiliteit en snelheid op.

Ervaar hoe een Parkinson Boxing training voelt, meld je aan voor een proefles. Kijk voor meer informatie op http://www.parkinsonboxing.nl
Elke woensdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur.

Plan hier een proefles

Parkinson Boxing