Revalidatie na COVID-19

Een besmetting met het coronavirus kan veel impact hebben op de fysieke gezondheid. Aanhoudende vermoeidheid, verminderde kracht of ademhalingsproblemen zijn veel voorkomende klachten die mensen ervaren na een coronabesmetting. De klachten kunnen langdurig aanhouden, daarom is het ook aan te raden om zo snel mogelijk te starten met revalideren. Fysiotherapie biedt een behandeltraject specifiek ontwikkeld voor mensen die klachten ervaren na een besmetting met het coronavirus. Door middel van een revalidatie traject kunnen we er samen voor zorgen dat de klachten afnemen en u sneller weer terug kunt keren naar de normale belasting in het dagelijks leven.

Fysiotherapie kan helpen bij het herstel

Na een langdurige ziekte door COVID-19 is het verstandig om te starten met revalideren. Klachten waarbij wij u goed kunnen ondersteunen zijn:

Gevoel van vermoeidheid
* Verminderde longcapaciteit
* Benauwdheid of kortademigheid
* Verminderde conditie
* Algeheel gevoel van vermoeidheid
* Afname van ademspierkracht
* Moeite met het uitvoeren van dagelijkse taken
* Verminderde spierkracht
* Angstgevoelens en/of depressie

COVID revalidatie bij Wilbrink Wassink Fysiotherapie

Als je bij Wilbrink Wassink aanklopt voor corona revalidatie, zetten wij ons honderd procent in voor een volledig herstel. We gaan als volgt te werk.
Tijdens de intake maak je kennis met je fysiotherapeut, bespreek je je klachten en onderga je een lichamelijk onderzoek. De fysiotherapeut stelt een behandelplan op maat op.
Het persoonlijke behandelplan is afgestemd op jouw manier van leven. Dat betekent dat we een traject gaan doorlopen dat bij je past en haalbaar is voor jou.
We helpen je ook met gezond en fit blijven ná het revalidatietraject. Het liefst zien we je namelijk nooit meer terug.

Hoe ziet het revalidatie programma eruit?

We starten met een intake, waarin we samen bekijken wat de belangrijkste factoren zijn om te oefenen. Daarna wordt samen met een van onze fysiotherapeuten een behandelplan opgesteld, afgestemd op uw mogelijkheden en doelen. Het verbeteren van uw belastbaarheid staat hierin voorop. Veel patiënten merken dat het gedoseerd opbouwen van spierkracht en conditie een verbetering geeft in klachten. Daarnaast kan het aanleren van goede ademhalingstechnieken de kortademigheid verminderen.

Wanneer komt u hiervoor in aanmerking?

De fysiotherapiebehandelingen van dit traject (maximaal 50) worden na verwijzing door een huisarts of specialist gedurende 6 maanden geheel vergoed door de basiszorgverzekering (hiervoor wordt eerst aanspraak gedaan op uw eigen risico). Dit kan één keer worden verlengd met een periode van zes maanden, maar dan is verwijzing door een specialist voorwaardelijk.