Dry Needling

Maak een afspraak

Wat is Dry needling?

Dry needling is een efficiënte behandelmethode bij pijn en stijfheid als gevolg van triggerpoints in spieren. Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. Bij Dry needling wordt een ‘droge’ (acupunctuur) naald ingebracht, zonder toevoeging van medicatie, in de aangedane spier(en). Het concept is gebaseerd op anatomische en neurofysiologische principes en is geen klassieke acupunctuur. Dry needling gebruikt meestal één naald, waarmee kortdurend de spier wordt geprikkeld. Dry needling interventie resulteert vaak snel in een directe pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit van de betrokken spieren en gewrichten.

Wanneer krijg ik dry needling?

Heeft u vaak last van stijve spieren? Dan kan dry needling een oplossing zijn om pijn te verlichten. Gespannen spieren kunnen voor veel klachten zorgen in uw dagelijkse bezigheden. Door dry needling toe te passen kunnen we de spieren rust geven.

Wie doet dry needling?

Dry needling wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde fysiotherapeut van Wilbrink Wassink Therapie. Neem contact met ons op voor een advies op maat of om direct een afspraak, op korte termijn, in te plannen.