Fit de operatie in, snel weer op de been!

Moet u een operatie ondergaan, dan kunt u gebruik maken van Pre- of postoperatieve fysiotherapie.

Bij een operatie spreken we over 3 fasen:

  • De tijd voor de operatie (preoperatieve fysiotherapie)
  • Na de operatie (postoperatieve fysiotherapie)
  • Na de fysiotherapeutische behandeling (Postrevalidatie periode)

Preoperatieve revalidatie periode

Sterk er in, sterk er uit. Dit geldt zeker voor het herstel na een operatie. Hiervoor is er peroperatieve fysiotherapie.  Als u fit een operatie ondergaat, heeft dat een positief effect op het herstel na de operatie. Spieren zijn de beschermers van uw gewrichten. Als u een spierversterkend programma heeft uitgevoerd voor de operatie, wordt het geopereerde gebied na de operatie beter ondersteund. Dit geeft een positief effect voor het eindresultaat. Zo kunnen de oefeningen die u na de operatie moet doen al geoefend worden en kunt u leren om met krukken te lopen. Bij Wilbrink Wassink Fysiotherapie kunt u terecht voor een pre operatief programma, zodat u fit de operatie kunt ondergaan.

Postoperatieve revalidatie periode

Deze fase bestaat vaak uit een gestandaardiseerd revalidatieprogramma wat u vanuit het ziekenhuis mee krijgt. Dit programma wordt door de fysiotherapeut naar uw behoefte vertaald en wordt er een gezamenlijk behandelplan gemaakt. De lengte van het plan hangt af van uw conditie en adviezen van de specialist. Als je nog niet naar onze praktijk kunt komen, starten we de revalidatie bij je thuis. Een goede start na de operatie draagt bij aan een voorspoedig herstel.

Postrevalidatie periode

Wanneer het moment is aangebroken dat u niet langer onder begeleiding van de fysiotherapeut hoeft te revalideren is het wel van belang om lichamelijk in conditie te blijven om het optimale effect te behouden. Ook in deze periode gaan wij u ondersteunen. Dat kan bij uw eigen vereniging zijn, of een op maat gemaakt schema wat u zelfstandig kan uitvoeren en kan blijven trainen in onze oefenzaal. Zo houden we de lijntjes kort.

Als u een operatie moet ondergaan, of u bent al geopereerd, laat dan een screening doen. Dat kan zonder verwijzing voor de operatie. Na de operatie krijgt u altijd een verwijzing mee. Tijdens het kennismakingsgesprek vertellen we hoe uw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na het eerste gesprek heeft u duidelijkheid over hoe uw behandelplan eruit zal zien.

Neemt u gerust contact met ons op als u wacht op een operatie om te kijken of u gebruik kan maken van pre- of postoperatieve fysiotherapie. We kunnen met u bekijken welke oefeningen zinvol zijn om alvast te starten en of het mogelijk is om uw conditie te verbeteren. Hiervoor is onze oefenruimte uitermate geschikt voor.

Maak direct een afspraak!

Pre- of postoperatieve fysiotherapie