Manuele therapie

Maak een afspraak

Wat is manuele therapie?

Als je een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van deze therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds het verbeteren van houding en bewegingen. Hiervoor gebruikt de therapeut een aantal specifieke technieken die op de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van de therapie zijn vaak direct merkbaar: De patiënt voelt een verbetering van bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructie, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Wat doet een manueel therapeut?

Een manueel therapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die na zijn of haar opleiding voor fysiotherapie een master opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij of zij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door de gespecialiseerde opleiding is de therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen. Zo kan hij of zij voor elke patiënt een oplossing op maat voorstellen.

Manuele therapie of fysiotherapie bij Wilbrink Wassink Fysiotherapie

Omdat wij beide specialismen aanbieden, bent u bij ons altijd verzekerd van de beste zorg. Wanneer u contact met ons opneemt kunnen we samen beslissen welke therapeut het beste past bij u en uw klachten.

Maak direct een afspraak!